Βλέπωντας το τελικό αποτέλεσμα μετά απο διαδερμική αντικατάσταση αορτικής βαλβίδας (μέθοδος TAVI)
Διαδερμική επιδιόρθωση ανευρύσματος με μέθοδο TEVAR
ΠΑΘΗΣΕΙΣ-ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ
 

ΔΙΑΔΕΡΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

Στις περισσότερες περιπτώσεις με τις σύγχρονες μεθόδους της καρδιοχειρουργικής μπορεί να αποφευχθεί η στερνοτομή. 

Αορτική Βαλβίδα: 
Για ασθενείς με πρόβλημα αορτικής βαλβίδας ο Δρ. Παττακός στις κατάλληλες περιπτώσεις θα χρησιμοποιήσει την μέθοδο TAVI (transcatheter aortic valve implantation) με την οποία μπορεί να αντικατασταθεί η αορτική βαλβίδα χρησιμοποιώντας καθετήρα που μπαίνει από το πόδι.  Με αυτόν τον τρόπο ο ασθενής έχει μια ανώδυνη επέμβαση που πραγματοποιείται με μέθη (χωρίς γενική αναισθησία) και έχει ταχεία ανάρρωση.  Σε περιπτώσεις που δεν μπορεί να γίνει η μέθοδος TAVI ή για ασθενείς που επιθυμούν μηχανική βαλβίδα, θα χρησιμοποιηθεί ελάχιστα επεμβατική μέθοδος (μίνι-στερνοτομή ή δεξιά μίνι-θωρακοτομή).  

Μιτροειδής και Τριγλώχινα Βαλβίδα:
Για τις δύο αυτές βαλβίδες η καλύτερη θεραπεία έρχεται με την θωρακοσκοπική (χωρίς στερνοτομή, με κάμερα) επιδιόρθωση της βαλβίδας. Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις μπορεί να γίνουν και επεμβάσεις με καθετήρα από το πόδι.  

Ανευρύσματα Αορτής:
Σε πολλές περιπτώσεις τα ανευρύσματα αορτής μπορούν να θεραπευτούν με ενδοαγγειακή επέμβαση με καθετήρα που μπαίνει από το πόδι με την μέθοδο TEVAR (Thoracic Endovascular Aneurysm Repair).  Η χρήση του ενδοαγγειακού υπερήχου έχει πολλά πλεονεκτήματα και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα από τον Δρ. Παττακό.  

Για περισσότερες πληροφορίες και παραδείγματα ελάχιστων επεμβατικών και διαδερμικών επεμβάσεων δείτε το Ομιλίες-Συνεντεύξεις
ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΕΡΜΙΚΕΣ ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΕΙΣ
Συνεργάτης Β΄Καρδιοχειρουργικής Κλινικής
Αναπλ. Διευθυντής Τμήματος Διαδερμικών Βαλβίδων
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΥΓΕΙΑ»

Ερυθρού Σταυρού 4, Μαρούσι
210 6867639, 210 6867640
gregpattakos@yahoo.com
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
© 2020 Γρηγόριος Παττακός. All rights reserved.